Ultimele modificari operate de Facebook pe conturile personale si pe …

Nu stiu daca ai sesizat si tu ultimele modificari operate recent de Facebook. Este evident ca cei de la Facebook aduc zilnic imbunatatiri platformei, dar una dintre schimbarile despre care doresc sa vorbim astazi are legatura cu partea de securitate a conturilor personale.
Este vorba despre o noua optine care iti permite sa adaugi anumiti prieteni ca persoane de contact de incredere, iar atunci cand nu iti mai poti accesa contul aceste persoane te pot ajuta sa il recuperezi.

Cea de-a doua modificare este despre programarea postarilor pe paginile de Facebook. Astazi am primit un mail de la un cititor care mi-a spus ca a citit articolul mai vechi despre programarea postarilor si cu toate astea nu reuseste sa gaseasca modulul de programare.

Iti marturisesc faptul ca nici eu nu mai utilizasem in ultima perioada aceasta optiune si am intrat pe pagina Invatam Promovare ca sa imi reamintesc pasii care trebuiau urmati. Abia atunci am realizat ca de fapt Facebook a operat niste modificari si programarea se face putin diferit.

Acum dupa ce am lamurit in ce constau cele doua modificari iti voi arata mai intai cum sa iti programezi postarile pe pagina de Facebook, dupa care vom discuta si despre optiune „persoane de contact de incredere”.

Pentru a programa o postare trebuie sa mergi pe pagina ta de Facebook (Atentie! metoda este valabila doar pe pagina nu si pe profilul personal), adaugi imaginea sau textul pe care doresti sa il programezi si dupa aceea vei gasi langa butonul „Posteaza” o sageata mica.

Dai click pe sageata si o sa iti apara o fereastra ca cea din imaginea de mai jos:

programarea postarilor

Click pe „Programeaza postarea” si o sa apara urmatoarea fereastra:

ora si data facebook

Completezi data si ora dupa care dai click pe „Programeaza”.

Asa cum ti-am promis la inceputul articolului, astazi vom discuta si despre optiunea „Persoane de contact de incredere”. Zilele trecute am primit o notificare de la Facebook prin care am fost anuntat ca o persoana din lista de prieteni m-a adaugat ca fiind o persoana de contact de incredere si asa am aflat despre acesta noua optiune.

La intrebarea „Ce sunt contactele de incredere?” am gasit pe Facebook urmatorul raspuns:

Contactele de încredere sunt prieteni apropiaţi pe care îi poţi suna când ai nevoie de ajutor pentru a-ţi accesa contul.

Aceasta reprezinta o metoda sigura de a recupera contul Facebook, atunci cand pierzi dreptul de al accesa. Contactul de incredere poate obtine un cod de securitate in locul tau si cu ajutorul acelui cod iti poti confirma identitatea. Poti alege intre 3 si 5 prieteni la care poti apela in cazul in care apar probleme legate de contul tau.

Pentru a activa aceasta optiune trebuie sa intri in contul tau la „Setari”, pe urma la „Securitate” si acolo gasesti optiunea „Contacte de incredere”. Accesezi optiunea si urmezi instructiunile pentru a trece automat prin toti pasii necesari. Acestia sunt foarte simpli si usor de urmat.

Inainte sa activezi aceasta optiune ar fi bine sa iti alegi cu atentie persoanele care vor avea acces la codul de securitate. In speranta ca articolul de astazi ti-a fost de folos te invit sa raspunzi la intrebarea de mai jos:

Ce parere ai despre noile modificari aparute pe Facebook?

3 Comments
 1. Reply
  cnusi februarie 11, 2015 at 6:21 am

  noile modificari se pare ca sunt bune, optiunea „Programeaza” va fi utila celor care face spam, vom vedea, in ultimul timp au aparut si virusi in postari, acolo trebuie sa modifice ceva

  • Reply
   Ion februarie 11, 2015 at 8:20 am

   Ar fi bine daca s-ar rezolva problemele cu virusii, cunosc cateva persoane care au avut probleme cu virusi de pe Facebook.

 2. Reply
  Maria iulie 17, 2015 at 9:17 pm

  Îmi cer scuze nu aici vroiam sa pun postare direct public ,cum se poate face asta, sa vadă mai mulți,reclama mea Mulțumesc pentr-u raspuns

Leave a reply