Afla cum iti poti promova site-ul atunci cand participi la evenimente ca si speaker voluntar

Pe data de 23 mai am tinut o prezentare despre „Social Media – unealta care iti poate schimba viata” in cadrul evenimentului Start Brand A Leader. Evenimentul a avut loc la scoala Ferdinand din Bucuresti si au participat peste 120 de persoane (elevi, parinti si cadre didactice).

Initial, cand am primit invitatia am crezut ca voi vorbi intr-o clasa, in fata a maxim 30 de elevi. Dupa 2 zile am avut surpriza sa aflu ca scoala are o sala de festivitati cu 150 de locuri si ca acolo se va tine evenimentul.

La aflarea vestii m-am panicat putin pentru ca nu mai vorbisem niciodata in fata unui numar asa mare de persoane. Pana la urma m-am convins singur ca a venit momentul sa trec printr-o astfel de experienta si probabil ca o sa-mi prinda bine.

Asa ca mi-am luat agenda si am inceput sa schitez prezentarea. Tot gandindu-ma despre ce o sa vorbesc mi-a venit ideea ca ar fi mult mai simplu sa fac o prezentare in PowerPoint. Astfel evitam si riscul ca din cauza emotiilor sa uit ceea ce aveam de spus.

Spre surprinderea mea, in ziua evenimetului nu am avut asa mari emotii cum ma asteptam. Chiar daca am fost putin cam agitat si m-am balbait de cateva ori, prezentarea a fost foarte bine primita de catre cei prezenti in sala.

Ziua urmatoare am urcat PPT-ul pe Slideshare si l-am distribuit pe conturile de Social Media. Cu aceasta ocazie am observat ca oamenii te sustin atunci cand vad ca faci ceva diferit, mai ales daca oferi ceva (in cazul meu a fost vorba de informatii) fara sa ceri nimic in schimb.

Iata ce rezultate am obtinut intr-un timp foarte scurt:

Promovare Slideshare

 

 

 

Prezentarea a avut 113 vizualizari si a primit 18 like-uri, avand in vedere ca a fost prima mea prezentare rezultatul este foarte multumitor. In continuare iti voi vorbi despre ce beneficii iti poate aduce utilizarea unei prezentari PowerPoint si urcarea acesteia pe Slideshare.

Beneficii Slideshare:

 • Pe profilul personal poti adauga link spre site-ul tau si spre conturile tale de Social Media.

profil slideshare

 •  Sub fiecare PPT incarcat apare poza profilului tau si link-uri spre conturile tale de Social Media.
 • Daca prezentarea are mai mult de 4 pagini poti adauga link-uri spre site-ul tau, iar acestea vor apare in prezentare pe Slideshare.
 • Prezentarea poate fi preluata pe alte site-uri prin cod embed (iata un exemplu mai jos).

 

 • Poti adauga din PowerPoint un mic logo cu site-ul tau pe toate paginile prezentarii (chiar iti recomand sa faci acest lucru pentru ca da bine si pe retroproiector).
 • La sfarsitul prezentarii poti sa adaugi date de contact (adresa e-mail, link spre site, link-uri spre conturile de Social Media, nr. de telefon).

In afara de aceste beneficii, am primit si 2 link-uri gratuite (fara sa le solicit) spre site-ul meu, unul pe site-ul organizatorului si unul pe site-ul scolii Ferdinand. De asemenea, aveam posibilitatea sa afisez un rollup pe scena evenimentului, dar din pacate mi-a lipsit.

speakeri

Ca la orice eveniment important s-au facut multe poze si inregistrari video pe care le voi putea folosi in diverse materiale. Una peste alta mi-a prins foarte bine participarea la acest eveniment pentru ca m-am simtit excelent, am avut cateva beneficii nesperate si am invatat si cateva lucruri noi.

In incheiere te invit sa imi lasi un comentariu, in care sa imi spui cum ti se pare aceasta metoda de promovare?

5 Comments
 1. Reply
  Iosefina iunie 20, 2014 at 7:53 am

  Multumesc de idee. O sa incerc sa vad cum functioneaza.
  Mult succes in continuare.

  • Reply
   Ion iunie 20, 2014 at 9:01 am

   Cu drag, Iosefina!

 2. Reply
  Violeta iunie 20, 2014 at 1:45 pm

  Ma bucur ca ai venit la noi. Prezentarea ta a fost minunata si te mai asteptam!

  • Reply
   Ion iunie 20, 2014 at 3:53 pm

   Noi va multumim pentru sprijinul acordat!

 3. Reply
  Ginette iulie 13, 2014 at 1:11 pm

  Excelenta idee! O sa o folosesc!

Leave a reply