10 pasi care te ajuta sa rezolvi rapid orice problema din mediul online si nu numai

In mediul online, la fel ca si in viata de zi cu zi ne confruntam cu diverse situatii neplacute (probleme). Daca activezi o perioada indelungata de timp in acest domeniu, este imposibil sa nu te intalnesti macar o data cu o astfel de situatie.

De cele mai multe ori o analiza detaliata a situatiei scoate la iveala anumite temeri personale si atunci iti dai seama ca de fapt nici macar nu te confrunti cu o problema reala.

In prezent a devenit tot mai cunoscut faptul ca cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand ideile, scopurile si programele sunt notate in scris.

Stiu ca am discutat putin despre aceasta tehnica si in articolul anterior, dar insist sa vorbesc despre ea pentru ca are un impact foarte puternic si, insotita de cateva intrebari corespunzatoare, ajuta inclusiv la rezolvarea problemelor.

Pentru a vedea cat de simplu si rapid poti rezolva o problema este necesar sa raspunzi in scris la urmatoarele intrebari:

1) Care este adevarata problema care te preocupa?

2) Este o problema reala sau este doar efectul unei temeri sau al unei emotii?

3) Ce persoane sunt implicate si care este persoana cel mai mult afectata de aceasta problema?

4) De cat timp dispui pentru a rezolva problema?

5) Care sunt aptitudinile necesare si cine le poseda pentru a te putea ajuta?

6) De cati bani ai nevoie pentru a rezolva problema si cum pot fi ei procurati?

7) Ce solutii ai la dispozitie? Gaseste si analizeaza cel putin trei posibilitati. Care sunt beneficiile si consecintele fiecarei solutii in parte?

8) Verifica solutiile gasite si alege-o pe cea mai buna. Daca este necesar, apeleaza la parerea unui specialist. Integreaza solutiile astfel incat nimeni sa nu aiba de pierdut.

9) Noteaza in scris solutia optima, inclusiv procedura, bugetul (daca este necesar) si numele persoanelor care te vor ajuta.

10) Stabileste programul complet si planul final, inclusiv eventuale planuri de rezerva. Simplifica cat mai mult planul final pentru a putea fi pus in aplicare cat mai usor.

Notarea ideilor pe hartie si organizarea lor te va ajuta sa observi mult mai rapid eventualele lipsuri sau obstacolele neprevazute. In plus, iti va schimba stare de spirit de la una emotionala, ale carei efecte sunt intotdeauna neprevazute, la una lucida, capabila sa gestioneze crizele si sa creeze planuri inteligente.

Asa cum am zis la inceputul articolului, in mediul virtual, problemele pot aparea la tot pasul si pentru a trece mai usor de ele este bine sa aplici cei 10 pasi de mai sus.

Intrebarea de final este urmatoarea:

Cu ce probleme te confrunti in mediul online si cum ai de gand sa le rezolvi?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply