O noua metoda de plata pentru afacerile din mediul online

Tocmai am transformat o discutie purtata pe e-mail cu Andreea Badescu intr-un scurt interviu. Andreea este Business Development Manager in cadrul Mercat si am discutat despre implementarea unei noi metode de plata online pe piata din Romania.

Mercat.ro a lansat anul trecut o noua modalitate de plata  cu numerar atat pentru magazinele online, cat si pentru alte platforme care comercializeaza diverse bunuri si servicii in acest mediu.

Am selectat cele mai interesante 7 intrebari si raspunsurile aferente:

1)  Ce alte proiecte a mai lansat echipa Mercat?

Mercat este primul proiect al echipei noastre, compusa din oameni cu background-uri diferite si complementare. Eu am 11 ani de experienta in banking, timp in care am creat si dezvoltat o paleta larga de produse de cash management.

2)  Ce magazine cunoscute utilizeaza aplicatia Mercat?

In acest moment am integrat Mercat cu 2 platforme mari de furnizori de magazine online (contentspeed si webecom) care pot sa implementeze solutia mai departe la aceia dintre clientii lor care vor dori Mercat. Separat, avem inrolate pe platforma Mercat magazine de tip mall (scotianul.ro care este deja live), site-uri care vand bilete la evenimente, florarii online, agentii care vand bilete de avion, platforme de crowdfunding.

3)  Cat costa implementarea aplicatiei?

Implementarea presupune o taxa de 250 RON (one-off) si am gandit-o pe modelul selfservice.

4)  Ce alte cheltuieli poate implica colaborarea cu Mercat?

Pentru fiecare tranzactie incasata de Mercat pentru magazinul online percepem o taxa de colectare. Aceasta taxa are o valoare diferita in functie de industria in care activeaza respectivul magazin online. Valoarea taxei incepe de la 2 RON flat per tranzactie si poate ajunge pana la maximum2.5% din valoarea tranzactiei.

5) Utilizarea acestei aplicatii poate creste/scade gradul de  conversie?

Utilizarea Mercat poate creste gradul de conversie pentru avantajele pe care le ofera cumparatorului: posibilitatea de a face cadouri de la distanta achitand cu numerar in mod anonim.

6) Cine se ocupa de popularizarea acestei metode de plata?

Pentru moment nu am inceput popularizarea Mercat. Ne dorim ca inainte de a face acest lucru sa calibram serviciul cat mai aproape de nevoile magazinelor online din Romania. In cele cateva luni de cand Mercat este live am constatat cu bucurie ca nu ni s-au cerut modificari nici multe nici semnificative.

7)  Presupunem ca am pus produsul in cos si vreau sa platesc prin Mercat:

  • Daca aleg optiunea de plata prin Mercat aplicatia imi explica intr-un mod clar pasii care trebuie urmati?

Da, primesti direct in interfata securizata toata informatiile in mod clar.

  • Acestia sunt usor de urmat?

Da, clientul are doar de finalizat tranzactia salvand sau tiparind documentul de plata Mercat.

  • Daca efectuez comanda prin mobil/tableta o pot finaliza?

Sigur ca da.

  • Cum tiparesc voucherul daca nu am imprimanta sau este stricata?

Nu e nevoie obligatoriu sa il tiparesti. Il poti salva ca pdf sau nota explicatia numerica de sub codul de bare. Mergand cu respectivul cod intr-o locatie partenera Mercat operatorul va putea introduce manual in terminal codul de tranzactie.

  • Pentru a efectua plata trebuie sa ma deplasez la un punct Mercat?

Pentru achitarea in numerar da, este nevoie sa te deplasezi intr-o locatie partenera. Din fericire reteaua de parteneri este foarte mare si cuprinde mii de magazine de proximitate in care mai tot romanul intra zilnic pentru cumparaturi curente de paine, apa, tigari, plati facturi etc. Deci achitarea tranzactiei Mercat se pliaza pe un obicei deja existent al romanilor.

Un articol mai amplu despre metodele de plata din mediul online gasesti aici.

De asemenea, as dori sa-mi spui ce metode de plata folosesti pentru afacerea ta?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply