Afla care sunt cei mai activi fani ai paginii tale de Facebook

De mai mult timp cautam o modalitate prin intermediul careia sa pot afla care sunt cei mai activi fani ai paginilor mele de Facebook. Cea mai simpla cale de a afla aceste informatii este sa verifici zilnic ultimele postari si sa iti notezi (in caz ca nu le poti retine numele) numele persoanelor care interactioneaza cu ele.

Metoda de mai sus functioneza cu succes atunci cand ai o singura pagina cu cateva sute sau mii de fani. Daca ai mai multe pagini, iar unele dintre acestea au zeci sau sute de mii de fani monitorizarea devine aproape imposibila.

Probabil o sa-mi spui ca paginile de Facebook nu mai au valoare si administrarea lor este o pierdere de timp. Parerea mea este ca o pagina de Facebook administrata intr-un mod inteligent ramane un factor important in procesul de marketing, chiar daca nu mai aduce aceleasi rezultate ca in anii trecuti.

Ieri am descoperit o unealta care te ajuta sa identifici cei mai activi utilizatori de pe pagina ta de Facebook, postarile cu care interactioneaza si modul (like, share, coment)  in care o fac. Astfel, daca le vei vizita profilurile ai posibilitatea sa afli mai multe detalii despre ei (varsta, sex, interese, pasiuni, etc.) si sa le oferi informatii, produse sau servicii care sa vina in intampinarea nevoilor lor.

Unealta despre care iti vorbesc se numeste Fanpage Karma si o poti utiliza in mod gratuit. In continuare iti voi oferi cateva instructiuni care te vor ajuta sa o utilizezi:

1) Mergi pe Facebook si copiaza link-ul paginii tale (atentie este vorba de pagina si nu de profilul personal).

2) Intra aici, adaugi link-ul paginii tale de Facebook in casuta de cautare si dai click pe „Get free insights”. Vei fi directionat spre pagina de statistici.

analiza fani facebook

3) Pentru a vedea rezultatele statisticilor este necesara logarea cu contul de Facebook. Vei observa ca in partea de jos a paginii, continutul ia forma unei palnii si te directioneaza spre butonul de logare. Dupa ce te loghezi vei avea acces complet la pagina de statistici.

4) Tragi cursorul putin in jos si vei gasi un meniu cu mai multe optiuni. Apesi pe butonul „Influencers” si se va deschide lista cu cei mai activi utilizatori.

influencers

5) Pentru a vedea actiunile fiecarui utilizator este necesar sa dai click pe profilul lui si se va deschide o fereastra in partea dreapta.

activitatea fanilor pe pagina de Facebook

Statisticile afisate sunt din ultima luna si daca nu ai avut activitate pe pagina sau utilizatorii nu au interactionat deloc cu postarile este posibil sa nu iti afiseze nimic. Site-ul Fanpage Karma ofera statistici mult mai detaliate, unele dintre ele se regasesc in panoul de administrare al paginii, altele nu. Cu siguranta le vei descoperi singur.

Astazi am vrut sa iti vorbesc doar despre modul in care poti identifica pe cei mai activi fani ai paginii tale de Facebook si cum sa te folosesti de aceasta metoda in procesul de marketing.

In incheiere te rog sa imi spui daca stiai despre unealta prezentata mai sus, sau daca ai mai folosit pana acum o alta unealta asemanatoare.

 

2 Comments
 1. Reply
  Marcela octombrie 16, 2014 at 10:14 pm

  Ion, multumesc mult pentru aceasta unealta. Nu stiam ca exista asa ceva. Imi va fi de mare ajutor.

  • Reply
   Ion octombrie 17, 2014 at 7:19 am

   Marcela, sper sa iti fie de folos.

Leave a reply