
Am observat in ultimul timp cateva schimbari majore pe paginile mele de Facebook si m-am gandit, ca ar fi util sa le impartasesc cu tine.
Aceste schimbari au legatura cu postarile si cu numarul de vizualizari. In continuare iti voi prezenta cele mai importante 3 tipuri de postari si avantajele oferite de acestea:
1) Imagini
Toata lumea stie ca imaginile au un impact vizual foarte puternic si aduc cele mai multe interactiuni (coment, like, share). De asemenea cu ajutorul unui program de editare pot fi adaugate pe imagini diverse mesaje, care maresc gradul de interactiune.
2) Text
Cu ajutorul mesajelor de tip text poti transmite diverse emotii, indemnuri la actiune, urari, etc.
3) Link
Toti cei care postam linkuri, ne dorim de fapt, sa aducem cat mai multi viziatori pe site-ul nostru si aceasta este una dintre cele mai simple modalitati. Mare atentie, nu abuza de aceasta tehnica, risti sa fi raportat pentru spam sau asa cum ti-a dat like la pagina, un utilizator poate sa dea si dislike.
Cele 3 elemente mentionate mai sus, pot fi folosite atat separat cat si impreuna imagine/text, link/text sau chiar imagine/text/link in functie de rezultatele dorite.
Spre exemplu daca vrei sa maresti numarul de fani ai paginii, vei posta multe imagini sugestive, dar fara link. Este bine stiut faptul ca majoritatea utilizatorilor de pe Facebook sunt foarte reticenti la postarile insotite de linkuri si evita sa interactioneze cu acestea.
In studiul de caz pe care il voi prezenta mai jos, ai sa observi ca Facebook, nu agreeaza postarile insotite de linkuri externe, iar acestea ajung sa fie vizualizate de mult mai putini utilizatori.
Iti recomand, sa atasezi link la o postare, doar atunci cand doresti sa aduci vizitatori pe o pagina de vanzare, articol, etc.
Acum probabil vei ramane putin uimit, pentru ca iti voi arata, cum din cauza ultimelor schimbari operate de Facebook, cele mai vizualizate postari sunt cele care contin doar text.
Nici mie nu mi-a venit sa cred atunci cand am observat acest amanunt, te invit sa vizualizezi urmatoarele imagini si o sa imi dai dreptate:
a) Postare Text
Dupa cum poti observa, aceasta postare a fost vazuta de 5110 persoane, desi a primit doar 2 like-uri. Noile schimbari operate de Facebook, favorizeaza acest tip de mesaje, in detrimentul celor care contin linkuri sau imagini.
b) Postare Imagine
Imaginea aceasta a primit 108 like-uri, dar a fost vizualizata doar de 2947 persoane. Mentionez ca aici prezint doar un exemplu, dar am facut nenumarate teste la ore si in zile diferite, pe pagini diferite si de fiecare data postarile care contineau doar text aveau cele mai multe vizualizari.
c) Postare Imagine/Text/Link
Cum am spus si inainte, adaugarea unui link micsoreaza numarul de like-uri si de vizualizari. Chiar daca acest tip de postare a iesit pe ultimul loc, obtinand doar 39 de like-uri si 2643 de vizualizari, pentru mine a fost foarte folositoare pentru ca am reusit sa aduc trafic pe o anumita pagina.
In concluzie, fiecare tip de postare te ajuta intr-un anumit fel, este foarte util sa le folosesti pe toate prin roatatie sau combinate. Abia astept sa aflu parearea ta despre acest articol, lasa-mi un comentariu mai jos in care sa imi spui cate vizualizari si like-uri au postarile de pe pagina ta de Facebook.
Cu drag Ionut!
Interesant articolul, felicitari!
Multumesc Catalin!
Un lucru nu ai mentionat insa. Este foarte importanta ora la care postezi. De exemplu, din cate am observat eu, intervalele cele mai bune pentru a posta pe facebook sunt 10:30-12:00 si 20:00-22:30.
Confirm! Foarte corectă observaţia!
Aceleaşi intervale rezultă şi din datele mele!
E cea mai importanta ora si vezi ca variaza de la nisa la nisa. Orele pe care le-ai pus tu acolo merg doar la un grup, probabil al tau. Ia in schimb studentii, o sa ii vezi ca acel interval orar 10:30 – 12:00 nu o sa fie prea OK.
Pe aceasta tema ar fi mai mult de discutat, spre exemplu in perioada de iarna cel mai prolific interval este 19:00 – 22:00, pentru ca lumea merge la culcare mai devreme.
Da ai dreptate, merci de completare.
Foarte interesant si util acest articol. Felicitari!! Astept cu mult interes, urmatorul. Sa ai o seara magica.
O seara buna iti doresc si eu!
Ca de obicei, super articol!
Scurt, concis, cu exemple, asa cum imi place mie!
Multumesc din suflet!
Esti un foarte fin observator si rar am vazut o analiza a cee ce se intimpla pe Facebook
atit de interesanta.
Iti multumesc si abia stept noi articole!
Cu drag,
Cristina
Sper sa iti fie de folos informatiile de pe acest blog.
Cu siguranta! Chiar sint vesti inedite si..de ultiam ora:-)
Mercii!
FELICITĂRI, IONUŢ! 😀
Confirm cele de mai sus cu propriile mele date tehnice.
Şi dacă vreţi să ştiţi ce greutate are cuvântul meu, căutaţi cu Google cuvintele cheie:
sserbanro, proiectul zenla, programul mtps, serban stanescu, autodezvoltare ocultism extrasenzorial.
Vă recomand să citiţi cu atenţie şi SĂ APLICAŢI!
Salut Ionut,
Multumesc pentru aceste observatii, sunt foarte utile, deoarece am multe de invatat despre promovarea pe fb. Imi sunt utile articolele tale.
Felicitari, astept urmatoarele.
Cu mult drag, Ildi.
Multumesc Ildi!
Salutare Ionut, am vazut si eu asta, FB-ul se transforma-n Twitter!
Asa apare urmatoare intrebare: cam ce procent din numarul de link-uri din FB iti este indexat de Google, pe nisa aia de fashion? Se vede in Webmaster Tools 😉
Salut,
Asta chiar este o problema, am verificat in Webmaster Tools mai multe site-uri si nu apare la niciunul ca ar avea link-uri pe Facebook, in schimb cele de pe Pinterest imi apar. Daca la tine apare altfel te rog sa imi spui.
Nope, e la fel si la mine si pe mai multe site-uri, link-urile din FB nu sunt indexate-n Google…
Ionut, mersi frumos pentru aceasta informatie, mi se pare foarte utila! Spor la cat mai multe articole interesante!
Multumesc Stefana!
[…] ca atare. Am vorbit cu un amic care in trecut avusese si el o problema asemantoare cu cei de la Facebook si raspunsul lui a fost […]
E bun si binevenit articolul, am testat si eu toate cele 3 tipuri si culmea, desi ma asteptam ca postarile de imagini sa iasa pe locul 1, citatele tip text sunt cele mai bine primite, iar articolele cel mai putin, probabil ca doar cateva randuri de citat sunt mai usor de parcurs decat un articol de mare dimensiune. Da, dimineata si seara sunt orele cele mai bune, precum si zilele de weekend sunt cele mai bogate in activitate pe FB.